Vrienden van Learn! Foundation

Onze vrienden / donateurs

Vriend / donateur van Learn! Foundation worden? We kunnen ons voorstellen dat je eerst meer informatie wilt. Hoe wordt er verslag gedaan van de besteding, heb je invloed op de besteding, kun je zelf gaan kijken bij het project? Voor bedrijven geldt dat een donatie aan de Learn! Foundation in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) fiscaal aantrekkelijk is. Voor particulieren trouwens ook, zeker als er gebruik wordt gemaakt van een schenkingsovereenkomst. Natuurlijk kun je altijd bellen of mailen om zaken helder te krijgen, wij vertellen graag over onze projecten!

Particulieren

Hoe fijn is het dat je als klein goed doel, want dat zijn wij, gesteund wordt door particulieren. Particulieren die, doordat ze ons verhaal gehoord hebben, vertrouwen hebben in onze manier van werken. Wat vooral zeer aanspreekt -en dat krijgen wij regelmatig te horen van donateurs- is onze transparante manier van werken en het feit dat iedere euro besteed wordt aan onze projecten. Dat kunnen wij doen door onze manier van werken. Het bestuur werkt geheel onbezoldigd, reis- en verblijfkosten worden door de bestuursleden zélf betaald. Ook de reizen van bijvoorbeeld onze voorzitter worden door haarzelf als privépersoon bekostigd. Kortom: wij zijn een vrijwilligersorganisatie, en dat geeft mensen het gevoel dat hun bijdrage écht goed terecht komt. En dat gevoel is geheel terecht!


Er zijn een aantal particulieren die ons jaarlijks ondersteunen door middel van een schenkingsovereenkomst. Voorheen moest je hiervoor naar de notaris, maar sinds een paar jaar is het mogelijk om deze overeenkomst zelf met de donateur af te sluiten. In zo'n overeenkomst wordt het vaste bedrag wat de persoon per jaar wil schenken vastgelegd voor de duur van 5 jaar. Mocht er in de tussentijd iets gebeuren waardoor de overeenkomst nietig moet worden verklaard, dan kan dat. Een voor alle partijen ideale manier van schenken, want hierdoor is ook de fiscale aftrek (inkomstenbelasting) voor de particulier gewaarborgd. 

Wilt u hier meer over weten dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen. Vooraf kunt u zich oriënteren op de site van de fiscus.