Laatste nieuws!

Wat is ondervoeding eigenlijk?

Men spreekt van ondervoeding als je onvoldoende voeding binnenkrijgt. Maar je kunt ook ondervoed raken als je genoeg te eten hebt om je honger te stillen, maar dat het voedsel onvoldoende vitamines en mineralen bevat. Het gaat dus om de kwaliteit én de kwantiteit van voedsel.

Jonge kinderen zijn gevoeliger voor ondervoeding dan volwassenen, juist omdat ze in de groei zijn. De gevolgen voor kinderen zijn groot: ze kunnen zich moeilijker concentreren, het leren gaat lastiger, ze voelen zich lamlendig en soms apathisch en hebben bovendien minder energie.

Op onze Makonjemare school is deze vorm van ondersteuning heel erg hard nodig. Niet ieder kind draagt de zichtbare sporen van ondervoeding zoals dit jongetje links op de foto, maar het speelt een grote rol op deze arme school.

Dus wij helpen met een voedselprogramma. Drie keer per week, op maandag, woensdag en vrijdag krijgen de kinderen een voedzame maaltijd bestaande uit rijst met bonen. Dit willen we natuurlijk heel erg graag blijven doen. U toch ook hè! Dus doe alsjeblieft mee. Voor € 0,50 per maaltijd HELPT u echt!