Laatste nieuws!

WISH Vastenactie

17 februari 2018

Tijdens onze groepsreis met 10 donateurs, woonden wij een schoolreisje bij in het kader van het WISH project. Dit project wordt nu voor het 2e jaar ondersteund door de Vastenactie (Eigen Doel Christoffelparochies Zuid West Friesland).

Het was een stralende dag in Kilifi. De kinderen die deelnamen aan het WISH programma van die dag kwamen vanuit Vitengeni, waar de Makonjemare school staat, naar Kilifi. Per bus, dus het was een echte schoolreis voor hen.

Jacque, onze partner in Kenia vertelde iets over het programma van die dag. Wendy, een goede vriendin van onze foundation, stelde haar huis en privéstrand beschikbaar en stelde zich op als gids voor de kinderen. Zij vertelde over de getijden, de invloed van de maan op de getijden, het belang van de oceaan en van de Mangrove bomen die aan het strand groeien. De kinderen luisterden zeer aandachtig naar haar verhaal. 

Toen onze groep aanstalten maakten om te gaan zwemmen, aarzelden de kinderen eerst nog. Maar niet lang nadat de eerste het water in waren gegaan, volgde de groep schoolkinderen. Gewoon met hun kleren aan. Wat een plezier! Voor veel kinderen was het voor het eerst dat zij de Indische Oceaan zagen en dan ook nog zwemmen!

 

   Jacque aan het woord

 

  

 

Op het strand werd geluisterd naar wat Wendy allemaal te vertellen had, er werd gevolleybald. Iedereen genoot.

   Wendy 

 

Ook was er door Jacque gezorgd voor de inwendige mens. Iedereen kreeg een Keniaans nasi-gerecht en flesje frisdrank en water.

 

  

 

We hadden van de leerlingen van de Bonifatiusschool uit Woudsend brieven bij ons voor de leerlingen van Makonjemare. Deze werden -ook in het Nederlands- voorgelezen door de head teacher.

 

Ook kreeg Ingrid, onze voorzitter, een mooie brief van de school. Het was niet makkelijk om de ontroering de baas te blijven, want uit deze brief sprak zoveel dankbaarheid. Iedereen had wel even een 'slik' momentje. Daarna was het tijd om te spelen. Onder toeziend oog van een aapje.

   Officiële bedankbrief van Makonjemare primary School