Paul Vink

Secretaris

Van meet af aan ben ik betrokken bij deze foundation. In het dagelijks leven ben ik DGA van een installatie-adviesbureau (VIAC bv). Een bedrijf dat voornamelijk met bouwprojecten bezig is. In en door mijn werk heb ik een behoorlijk groot netwerk opgebouwd. Een netwerk dat ik kan inzetten voor de Learn! Foundation.
In mijn eigen bedrijf zie ik wat leerkansen betekenen voor jonge mensen en ik probeer me dan ook voor te stellen hoe het leven er uit ziet als je die kansen niet krijgt, opgroeit in armoede zónder toekomstperspectief, zónder scholing.

Ik vind het verbijsterend dat het schoolbudget in Nederland bijna € 8.000 per basisschoolleerling bedraagt (2022), terwijl een school in Kenia het moet doen met € 14 per jaar. Natuurlijk zijn de verschillen in inkomen groot en is dit bedrag gerelateerd aan een gemiddeld inkomen in Kenia. Maar toch zijn dit van die feiten waar ik niet zo goed mee uit de voeten kan, maar die mij wel sterken in het aanspreken van mijn zakennetwerk hier.

Want ik heb ontdekt dat men graag wil helpen, zeker als het gaat om projecten die in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) plaatsvinden. En het feit dat de Learn! Foundation de ANBI status heeft en een CBF erkende organisatie is helpt wel natuurlijk, want door dit fiscale voordeel trek je mensen eerder over de streep.

Dus probeer ik een installateur te koppelen aan het bouwen van sanitaire voorzieningen bij een school in Kenia. Of vraag ik om support bij het bouwen van extra klaslokalen. Op die manier probeer ik mijn steentje bij te dragen.

Paul Vink