Over

In het kort...

Wij dragen bij aan verbetering van het onderwijs in (voornamelijk) Kenia. We zijn een kleine organisatie en heel enthousiast en supergemotiveerd om écht het verschil te maken. Omdat we klein zijn zitten we ‘bovenop’ de projecten en hebben we controle over de besteding van onze gelden. Wij verzekeren donateurs dat iedere euro ten goede komt aan onze projecten. En omdat we onze projecten duurzaam uitvoeren, kopen we middelen en materialen ter plaatse in en laten ter plaatse bijvoorbeeld schooluniformen maken. Daar profiteert de locale economie ook van mee.

 

Missie, visie, doelstelling

De Learn! Foundation draagt bij aan verbetering van het onderwijs in kansarme gebieden. We doen dat omdat we geloven dat onderwijs de belangrijkste troef is om als individu te groeien. En omdat individuele ontwikkeling de meest duurzame basis biedt om, zowel als individu als gemeenschap, armoede te ontstijgen. Wij werken in Kilifi regio - Kenia, samen met onze partnerorganisatie Lifting the Barriers - LIBA.

Vanaf de oprichting hebben wij de ANBI-status, sinds 01 maart 2017 zijn wij een door het CBF erkend goed doel en we mogen ons sinds 14 juni 2018 partner van Wilde Ganzen noemen voor ons project 'Makonjemare Primary School'.

Over ons

Learn! Foundation bestaat uit 5 bestuursleden, externe adviseurs en vrijwilligers in Nederland en Kenia, die ons werk tot een succes maken.

 

'Met een groot hart onder de riem voor jullie werk', zegt Stef Bos, zanger- en tekstschrijver, het volgende over de Learn! Foundation:

'De toekomstmogelijkheden van een land zijn niet af te lezen aan de groeicijfers van de economie maar aan de toestand van het onderwijs. Afrika danst op dat gebied op dun ijs, zeker waar het het onderwijs betreft voor kinderen uit kansloze wijken. Het is mooi om te zien dat de Learn! Foundation zich juist daarvoor sterk maakt, want in de handen van die kinderen ligt de sleutel tot de toekomst van een land.'

 

Ook Ton van der Lee, schrijver (én Afrika-kenner) van veel boeken over Afrika, steunt Learn! Foundation. Hij zegt:

'Als ik jullie doelstellingen lees, denk ik dat jullie goed hebben nagedacht over de manier waarop dit soort projecten moeten worden opgezet. Sleutelwoorden zijn duurzaamheid en de behoeftes die voortkomen uit de bevolking zelf, niet bedacht door buitenstaanders uit het westen'.